Hollandais

De Paardenfokkerij Haras du Castel is gelegen aan de departementale weg D116 , Le Castel , 34970 Maurin in de regio Occitanie , en op slechts 5 min rijden van Montpellier. (meer gedetailleerde  informatie over de geografische ligging => Contact)

Sinds meer dan 30 jaar is Jean Michel Navarro een gepassioneerde fokker  van volbloed Lusitano’s in meerdere kleuren en in combinatie met kracht , evenwichtig karakter en de gangen.

Op dit moment beschikt de Haras over meerdere hengsten en fokmerries. Meteen na het spenen wordt met onze veulens gewerkt, zij leren meelopen aan de hand alsook voetje geven. Op deze manier ontstaat een vertrouwensrelatie. Vervolgens keren onze veulens terug naar de weide om zodoende hun verdere natuurlijke ontwikkeling te vervolgen tot de leeftijd van 3 jaar. Het zadelmak maken van onze paarden gebeurt op een dusdanige wijze dat hun groei en ontwikkeling gerespecteerd worden maar vooral om ze middels een goede basis te vormen  zodat ze in de toekomst echte partners in het werk zullen worden.

Naast het fokkerij gedeelte beschikt de Haras du Castel over meerdere faciliteiten verspreid over een omheind terrein van 5 hectare en biedt eveneens pensionboxen aan met dagelijks buitenzetten alsook  individuele paddocks met een overkapping.

De installaties die ter beschikking staan voor de paardeneigenaren zijn:

  • Een overdekte rijbaan  van 20 x 60 m ,  met verlichting
  • Een buiten rijbaan  van 20 x 60 m
  • Een buitenterrein met parcours voor working equitation van 30 x 70 m
  • Een stapmolen geschikt voor 4 paarden
  • Een longeercirkel met een diameter van 35m , heel geschikt voor het vrij werken
  • Boxen , poetsplaatsen  , zadelkamer en wasplaats

Wij wensen u een fijn bezoek op onze nieuwe Site en blijven ter uwer beschikking voor meer informatie en vragen.

Het Team van Haras du Castel

%d blogueurs aiment cette page :